Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Žatec - Děti a mladí lidé od 7 do 18 let, u nichž hrozí riziko vzniku duševního onemocnění, či již mají rozvinuté duševní onemocnění, mohou nově nalézt pomoc v Centru duševního zdraví pro děti a mládež v Žatci.
 

 

Organizace NADĚJE otevřela tuto službu ve spolupráci s městem a Ústeckým krajem, pomáhat klientům bude zdarma.

Cílem Centra, registrovaného jako sociální rehabilitace, je poskytovat dětem a dospívajícím včasnou a citlivou péči, snižovat potřebu hospitalizace a doprovázet při návratu do běžného života.

Služba je rovněž zaměřena na terapeutickou podporu celé rodiny včetně rodičů, pěstounů a sourozenců, kterým pomáhá zvládat náročnou situaci a předcházet negativním dopadům.

V Centru vznikl nový odborný tým. Jeho členové, kteří jsou sociálními pracovníky, pracují ambulantně v prostorách služby, a také v terénu na místech, kde se klient cítí nejlépe (doma, ve škole, v parku), případně během jeho hospitalizace. Spádově je Centrum zaměřeno na klienty z okresu Louny.

V přímé péči se už nyní využívá služeb psychoterapeutů. Do budoucna se plánuje navázat spolupráce s psychology, psychiatry a zdravotními sestrami se specializací v dětské psychiatrii.

S touto službou má NADĚJE zkušenosti, od roku 2021 jí úspěšně provozuje v Terezíně na Litoměřicku. Na podporu Center duševního zdraví, další nové letos otevřela i v Chomutově, také na konci loňského roku vyhlásila sbírku na portále Darujme.cz a od dárců získala bezmála 200 tisíc korun. (rb)

Kontaktní informace pro klienty

Centrum duševního zdraví pro děti a mládež v Žatci

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

+420 771 262 536

www.nadeje.cz/zatec

Písečná 2820, 438 01 Žatec – 2. patro (Dům s pečovatelskou službou)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru