Ústecký kraj – ​Stovky kusů padělků v hodnotě téměř jeden milion korun, více než dva tisíce litrů nezdaněného topného oleje i drogy zajistili během 24 hodin ústečtí celníci ve svém regionu.

Minulý týden v úterý kolem 16. hodiny si celníci na dálnici D8 ve směru na Německo vytipovali a dynamickým způsobem zastavili u exitu 72 stříbrnou dodávku Mercedes Benz Sprinter s německou registrační značkou. Při kontrole nákladového prostoru objevili v kartonových krabicích textilní zboží, podezřelé z porušování práv duševního vlastnictví. Jednalo se o 726 kusů mikin, tepláků a triček, které byly opatřeny ochrannými známkami renomovaných firem (Nike, Adidas, Tommy Hilfinger, Red Bull, BMW a AUDI). Hodnota zajištěného zboží, vyčíslená v ceně originálních výrobků, dosáhla téměř jeden milion korun.

Foto: Celní správa ČR

Ve středu v brzkých ranních hodinách mobilní hlídka celníků zastavila na silnici č. I/8 v katastru obce Dubí ke kontrole dodávkové vozidlo VW Crafter s tuzemskou státní poznávací značkou. Řidič převážel v nákladovém prostoru dvě IBC kostky a jeden dvousetlitrový plechový sud. Nádoby obsahovaly načervenalou kapalinu s typickým zápachem motorové nafty, tedy topný olej. Jelikož řidič nepředložil k vybraným výrobkům doklady prokazující jejich řádné zdanění či nabytí bez daně, celníci 2 150 litrů minerálního oleje zajistili.

Foto: Celní správa ČR

„Červená nafta“ s největší pravděpodobností propadne státu a řidič bude muset uniklou spotřební daň ve výši 21 392 korun doplatit. Celníci také pojali podezření z porušení dohody ADR o mezinárodní silniční přepravě nebezpečného zboží. Přivolali policejní hlídku, která za zjištěné přestupky uložila řidiči na místě pokutu ve výši pět tisíc korun.

Foto: Celní správa ČR

Ještě týž den před polednem kontrolovali na komunikaci č. I/8 i bílou dodávku s ústeckou registrační značkou. V útrobách nákladového prostoru žádný kontraband neobjevili, nicméně ve dveřích u spolujezdce nalezli podezřelou alobalovou kouli. Ta obsahovala bezmála sedm gramů sušené rostlinné látky, tedy marihuany. Celníci muže předali na místě přivolané policejní hlídce k dalšímu šetření.

Foto: Celní správa ČR

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru