Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko – Ne každý podniká s čistým úmyslem – na to bohužel doplatil zákazník, který uzavřel obchod s firmou z Chomutovska. Škoda přesahuje milion korun. Předmětem obchodu byla elektromobily.

Ze spáchání zločinu podvodu obvinil v uplynulém měsíci vyšetřovatel muže středního věku z Chomutovska. Spolu s ním je trestně stíhána i právnická osoba – firma, jejíž jednatelem je právě obviněný muž. Ten měl podle zjištění kriminalistů jménem této firmy uzavřít s jinou společností dohodu o dodání několika kusů nových elektromobilů (dodávek), a to v ceně 1 milionu za každé vozidlo.

„První tři vozidla měla být dodána do dvou až tří týdnů od úhrady, zbytek vozidel následně během dalších maximálně osmi týdnů. Společnost, která si vozidla od obviněného objednala, vzápětí uhradila dvě zálohové faktury v celkové částce 1,3 milionu korun," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Na dodání vozidel však poté čekala marně.

Ani přes opakované urgence prodávající nedodal kupujícímu ani jediné auto a podle zástupce poškozené společnosti se různě vymlouval, proč ještě k dodání z jeho strany nedošlo, například, že byl hospitalizovaný, nebo že je problém s výrobcem vozidel apod. „Také měl tvrdit, že pro vozidla pojede do zahraničí, ale ani to se nestalo. Kupujícímu došla trpělivost a vyzval tedy prodávajícího k navrácení již zmíněné uhrazené částky," popsala další sled událostí mluvčí. Dotyčný její vrácení přislíbil, avšak žádné peníze neposlal a komunikace s ním již byla velice obtížná. Poškozená firma se poté obrátila na policii, která následně věc prověřila.

S ohledem na výši způsobné škody hrozí v případě odsouzení obviněnému trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do osmi let. Stíhané právnické osobě může soud podle zákona uložit například peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru