Jirkovská mateřinka otevře zahradu rodinám. Další si mohou rodiče pronajmout na dětskou oslavu
Děti ze třídy Koťátka na zahradě MŠ Kaštánek. Teď sem budou moci s rodiči i odpoledne. Foto: MěÚ / Josef Dušek
Chomutov

Jirkov – Dětské hřiště na zahradě mateřské školky ve Smetanových sadech bude v odpoledních hodinách otevřené pro veřejnost. Vedení mateřinky se rozhodlo zpřístupnit zahradu rodinám s malými dětmi a seniorům. Jako první a zatím jediná školka v Jirkově.

Stane se tak od úterý 9. května. „Jsme uprostřed města, takže máme dobrou polohu. A běžná dětská hřiště často obsazují teenageři a rodiče tam s dětmi nemají klid,“ vysvětluje hlavní důvody pro otevření zahrady vedoucí MŠ Kaštánek Jaroslava Chrtková.

Zahrada bude otevřená ve všední dny od 16 do 19 hodin a přístupná bude pouze dětem do deseti let v doprovodu rodičů. A také seniorům. „Ti si mohou jen tak posedět nebo se věnovat zahradničení na naší skalce a záhonech,“ naznačuje Chrtková. O pořádek a dodržování řádu se bude starat správce, kterého si mateřská školka najme díky příspěvku z úřadu práce. V Kaštánku už zkoušeli zahradu otevřít pro veřejnost před pár lety, kvůli malé propagaci o tom ale vědělo jen pár lidí. Teď vedení mateřské školy předpokládá, že ji budou rodiče využívat častěji.

0905deti1

Narozeninová párty u školky

Další zajímavou novinkou je možnost si zahradu u jakékoli jirkovské školky pronajmout třeba na narozeninovou párty pro syna či dceru. Město to zaneslo přímo do zřizovací listiny školek. „Dětské zahradní oslavy jsou oblíbené, takže to vnímáme jako zajímavou nabídku pro rodiče,“ vysvětluje vedoucí odboru sociálních věcí a školství Karel Bernt. „Teď záleží na jednotlivých školkách, jak té možnosti využijí a jaké si nastaví podmínky.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru