Krušné hory – Konečně se počasí umoudřilo a v lese rostou houby v takovém množství, že se do lesa vydávají nejen nadšení houbaři, ale i ti sváteční. To přináší i komplikace v podobě vozů zaparkovaných pokud možno co nejhlouběji v lese, případně u lesních cest. Lesáci proto upozorňují, že takovíto houbaři komplikují lesní práce. 

„Chápeme, že nyní začíná sezóna hub, a houbaření je v ČR národní sport, ale je důležité dělat vše s mírou a být ohleduplný. Prosíme všechny návštěvníky lesa, kteří se dopravují vozidly, aby nezajížděli do lesních porostů. Do lesa je dle zákona o lesích vjezd motorových vozidel zakázán (i když je závora otevřena). Také prosíme, abyste neblokovali vjezd do lesa. Cesty udržujte průjezdné, aby mohla projet lesní technika, zaměstnanci LČR, nebo IZS. Při záchraně života může jít i o minuty, a každé zdržení může uškodit," upozorňuje například Lesní správa Litvínov na sociálních sítích.
 
 
Upozorňují i na další nebezpečí, kterému se houbaři vystavují: „Také prosíme o respektování denní doby, abyste nechodili po tmě v lese. Aktuálně je zvýšená intenzita lovu, a není bezpečné se v lesích po setmění pohybovat.
Návštěvníky se psy žádáme, aby je měli na vodítku. Psi lesní zvěř ruší při odpočinku, můžou ji vyrušit, a ublížit.
Děkujeme za pochopení a spolupráci."
 
Foto: Lesní správa Litvínov
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru