Očkovací centrum je otevřené každý pátek vyjma svátků. Foto: Nemocnice Kadaň
Chomutov

Kadaň – Lidé, pro něž je i obyčejná chřipka nebezpečnou nemocí, by se měli nyní nechat očkovat proti sezónním nemocem jako je chřipka či covid. Využít mohou třeba očkovacího centra v Kadani, kde není potřeba registrace. 

Očkovací centrum Nemocnice Kadaň funguje nepřetržitě od roku 2021 a zájemci si zde mohou nechat bez předešlé registrace aplikovat vakcíny:

·         Proti covidu-19 - dospělí a děti od 5 let. Očkování je pro všechny zdarma.

·         Proti chřipce, které je plně hrazeno osobám nad 65 let, pracovníkům ve zdravotnictví a pacientům s chronickými onemocněními na trvalé medikaci, kterými jsou srdeční a cévní onemocnění, onemocnění dýchacích cest, ledvin, diabetes, porucha funkce sleziny, transplantace kmenových buněk, imunodeficity, po prodělané invazivní meningokokové či pneumokokové infekci. Ostatní za vakcínu zaplatí 366,- Kč.

·         Proti záškrtu, tetanu a černému kašli. Vakcína Boostrix je aplikována za přímou úhradu 936,- Kč (899,- Kč za vakcínu a 37,- Kč za její aplikaci). Očkování je doporučeno budoucím maminkám nebo ženám, které těhotenství teprve plánují, protože zvláště pro kojence může být černý kašel vysoce rizikový. Malé děti mají očkování plně hrazeno u svých pediatrů. Doporučení očkování se také vztahuje na starší populaci, které v případě infekce hrozí možný horší průběh. Zdravotní pojišťovny poskytují na očkování příspěvek. 

·         Proti klíšťové encefalitidě. Děti mají očkování zajištěné u svých pediatrů a osoby starší 16 let za tuto vakcínu zaplatí 816,- Kč. Pro osoby starší 50 let je očkování samozřejmě zcela zdarma. 

„Na vyžádání jsme schopni aplikovat prakticky jakoukoliv vakcínu. Po předešlém objednání jsme zájemce očkovali proti žloutence, tyfu, planým neštovicím, RS virům, pásovému oparu nebo vzteklině. Očkujeme každý pátek, vyjma svátků, od 8:00 do 11:30 hodin v očkovacím centru Nemocnice Kadaň, které najdete ve 2. patře dětské polikliniky," doplňuje mluvčí nemocnice Karolína Odlasová. 

Telefon do očkovacího centra je 474 944 307.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru