Chomutov - Školáci ze ZŠ Hornická v Chomutově si ve dvouhodinovém bloku, při aktivním, zajímavém a názorném povídání ověřili své znalosti o zdravém stravování, o správném složení jídelníčku, o nutnosti zařazování ovoce a zeleniny do zdravé svačiny ve škole.

Zdravá pětka na ZŠ Hornická. Foto: archiv školy

Mezi děti druhých tříd totiž přišla lektorka ze školy „Zdravá pětka". "Teorie byla paní lektorkou prokládána různými ukázkami a ochutnávkami zdravých potravin. Žáci ve druhé třídě byli nadšeni a práce ve skupinách je velmi bavila. Paní lektorka vysvětlila, co je zdravé a nezdravé jídlo a jak často se správně má jíst," popsala Věra Antoňová, třídní učitelka.

S dětmi si odbornice také povídala o tom, co jsou to tuky, bílkoviny, sacharidy a vitamíny. Dále je upozornila na nutnost dodržování pitného režimu. Děti soutěžily ve skupinkách a za správné odpovědi získávaly odměnu ve formě papírových žetonů, které na konci programu směnily za samolepky. Na závěr vytvořily zdravé ovocně-zeleninové obrázky. "Dětem se dopoledne ve škole velice líbilo a věřím, že si odnesly i zajímavé informace," dodává třídní učitelka.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru