Technické služby začaly letos podruhé čistit město, opět hrozí odtahy aut!
Technické služby začaly letos podruhé čistit město. Foto: TSmCh
Chomutov

Chomutov - Začátkem srpna začala druhá etapa komplexního blokového čištění města, která potrvá do konce října.

Technické služby v tuto dobu dávají možnost lidem umisťovat velkoobjemový odpad zdarma do přistavených kontejnerů a upozorňují na krátkodobé zákazy stání v čištěných ulicích. I přes upozornění řidiči nechávají svá vozidla na parkovištích a v ulicích.

“Jejich počet se od roku 2014 ustálil na zhruba dvou stovkách po první etapě, je to sice výrazně méně než předtím, přesto je to komplikace pro nás i pro majitele aut, která musíme nechat odtáhnout. Rádi bychom, kdyby počet nezodpovědných řidičů stále klesal,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

Při první etapě se na čištění města podílelo dvanáct zaměstnanců technických služeb, dva pracovníci veřejné služby a dva vězni. Těm v práci pomáhaly dva silniční a dva chodníkové samosběry, dva kropící vozy, náklaďáky pro odvoz odpadů a odtahový vůz.

“Celkem jsme svezli 463 tun odpadů, z toho 430 tun z ulic a 33 tun z velkoobjemových kontejnerů, které byly umístěné pro potřeby obyvatel v čištěných ulicích,” řekl vedoucí dopravy Samir Kharboutli s tím, že při úklidu bylo spotřebováno 631 kubíků vody. V porovnání se stejným obdobím loňského roku bylo svezeno o 44 tun více odpadu a spotřebováno o 217 kubíků méně vody.

Letos při první etapě čištění překáželo v práci 201 vozidel, což je srovnatelný počet s loňskem. Odtaženo muselo být 107 vozů, které výrazně bránily v čištění.

Druhá etapa čištění města začala 1. srpna a potrvá do 31. října. V ulicích budou s dostatečným předstihem umístěné dopravní značky s přesným termínem prací. Harmonogram čištění je také na stránkách www.tsmch.cz a v Chomutovských novinách. Odpad větších rozměrů mohou lidé vhazovat do přistavených velkoobjemových kontejnerů. Jejich rozmístění je také znázorněno v harmonogramu čištění.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru