Společnostem v Trianglu se daří nábory zaměstnanců, robotizaci se tu ale asi nevyhnou
Ilustrační foto
Chomutov

Žatec - I přesto, že tuzemský pracovní trh již nenabízí kvalifikované potenciální zaměstnance, tak se daří společnostem podnikajícím v průmyslové zóně Triangle stále získávat novou pracovní sílu.

Informoval o tom management zóny v tiskových zprávách na jejím webu. K pololetí letošního roku se podařilo zvýšit počet zaměstnanců na 3 949. Rekordně nízká nezaměstnanost, jak v ČR, tak i v Ústeckém kraji, nyní neskýtá moc možností k výběru pracovní síly. V evidenci úřadu práce v našem regionu již ve velké míře zůstávají uchazeči o zaměstnání s nízkým stupněm vzdělání, obvykle se potýkají s exekucí či zdravotními problémy, apod.

„Správa průmyslové zóny Triangle proto velice aktivně, ve spolupráci s krajskými institucemi a organizacemi (jako např. KHK, CzechInvest, kontaktní pracoviště ÚP aj.), v rámci podpory technického vzdělávání, organizuje exkurze, workshopy, prezentace, přednášky pro školáky a rodiče, podílí se na tvorbě Místních akčních plánů vzdělávání a Krajském akčním plánu vzdělávání a další,“ uvádí ke své činnosti.

Správa zóny ale podotýká, že „v budoucnu bude potřeba využít i jiné možnosti získávání pracovní síly v rámci zahraniční spolupráce, spolupráce firem se středními technickými školami v regionu, zaváděním robotizace a digitalizace do výroby, apod.“

Přehled naplněnosti průmyslové zóny Triangle v grafech se stavem k 30. 6. 2018

2018 06 Linie cz

Zdroj: SPZ Triangle

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru