Nový dálniční úsek na Lounsku. Foto: Michal Hrdlička
Chomutov

Lounsko - Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo dálnici D7 v téměř čtyřkilometrovém úseku Postoloprty – MÚK Bitozeves. Dálnice D7 je náhradou za stávající silnici I/7, která již nevyhovovala současnému provozu.

Nacházely se zde nepřehledné horizonty a nedostačující bylo i šířkové uspořádání. Vzhledem k velkému dopravnímu zatížení silnice I/7 zde docházelo k řadě kolizních situací, které budou nyní díky dostavbě dálnice odstraněny.

"Otevřením tohoto nového úseku jsme právě dostavěli více než polovinu dálnice D7. Téměř 40 kilometrů dálnice a 3 kilometry čtyřpruhové silnice I/7 z celkem 79 plánovaných kilometrů tedy již slouží řidičům,“ uvedl ministr dopravy Dan Ťok.

„Zprovozněním tohoto úseku výstavba dálnice D7 v žádném případě nekončí. V současné době probíhá intenzivní příprava všech zbylých úseků dálnice. Již v příštím roce chceme zahájit realizaci úseku Panenský Týnec a u úseků Louny a Chlumčany zahájíme výběrové řízení na zhotovitele stavby“, přiblížil postup dostavby dálnice D7 generální ředitel ŘSD Jan Kroupa. Kompletně dokončená by dálnice D7 měla být do konce roku 2024.

Foto

Nový úsek dálnice D7 přinese zkvalitnění dopravy v podobě zvýšení bezpečnosti provozu, zrychlení dopravy a odstranění nebezpečných situací vinou riskantního předjíždění v hustém provozu. Pro obyvatele přilehlých obcí její význam spočívá v oddělení místní a dálkové dopravy.

Stavba dálnice D7 Postoloprty – MÚK Bitozeves je jednou ze souboru staveb D7 v Ústeckém kraji, která tvoří dálniční spojení Prahy se severními Čechami a dále se Saskem. Dálnice tvoří důležitou spojnici Prahy se severočeskou uhelnou pánví a tamním průmyslem.

Hlavní trasa Postoloprty - Bitozeves

https://www.youtube.com/watch?v=EoYQMw6NEwE

  • délka: 3 770 metrů
  • kategorie: R 25,5/100
  • plocha vozovek: 89697 m2
  • počet stavebních objektů: 42
  • zhotovitel: Sdružení R7 Postoloprty, EDS-AZ-SG
  • cena stavby dle smlouvy: 362 mil. Kč bez DPH
  • termín výstavby: 09/2016 – 08/2018
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru