Do chomutovských škol nastoupilo 538 prvňáků. Nejvíce nových žáků mají na Zahradní, Březenecké a Na Příkopech
Do chomutovských škol zřizovaných městem nastoupilo v pondělí 538 prvňáčků, což je o 27 méně než vloni. Zdroj: město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Do chomutovských škol zřizovaných městem nastoupilo v pondělí 538 prvňáčků, což je o 27 méně než vloni. “Žáčkům v prvních třídách začíná nová životní etapa. Přeji jim, aby si školu užívali a vstup do školy zvládli se samými úspěchy,” řekl primátor Marek Hrabáč.

Nejvíce žáků v prvních třídách přivítali na Základní škole Zahradní (84), dále na Základní škole Březenecká (78) a Základní škole Na Příkopech (75). Do přípravných tříd nastoupilo třiatřicet dětí, což je o čtrnáct méně než vloni. "Meziroční pokles žáků sice nikoho netěší, ale není pro nás zásadní. Je dobré, že naplněnost škol je dlouhodobě vysoká a že takto můžeme také dobře zajišťovat i další služby jako školní stravování, školní družina a školní kluby. Proto se investice do našich škol vyplatí," hodnotí počty žáků ve školách náměstek primátora Jan Mareš.

Město do škol investovalo velké finanční prostředky. Na opravy radnice vynaložila v letošním roce 21 milionů korun. Do modernizace škol letos a v následujícím roce půjde celkem 100 milionů korun.

Celkově do chomutovských škol dochází 4914 dětí. Nejpočetnější školou je ZŠ Zahradní, kterou navštěvuje 691 žáků. Druhou příčku obsadila ZŠ Březenecká s 654 žáky, o dva žáky méně má ZŠ Školní. Do speciálních základních škol v ulicích Palachova a 17. listopadu dochází 239 dětí.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru