Hledáte informace o pozemku? Nevíte, kam jít volit? Klášterecká radnice spouští nový mapový portál
Klášterec nad Ohří. Ilustrační foto
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Hledáte bližší informace o pozemku nebo nevíte, kam jít volit? Pak právě vám teď pomůže mapový portál, který spustilo město Klášterec nad Ohří.

Aplikace nabízí základní mapu, katastrální mapu a mapu volebních okrsků. „Na jednom místě tak najdete informace, které byste vyhledávali z několika různých zdrojů,“ zdůvodňuje spuštění portálu Michal Dlouhý, informatik města a správce geografických informačních systémů.

Základní mapa obsahuje správní hranice, ulice, čísla popisná a podkladové mapy. Dále je možnost v portálu využívat katastrální mapu, která umí rozlišit pozemky dle způsobu jejich využití nebo druhu, obsahuje čísla parcel, BPEJ, věcná břemena a další. Samozřejmostí je funkce „íčko“ pro zobrazení podrobností o vyhledané parcele včetně užitečných odkazů jako je Veřejný dálkový přístup, Nahlížení do KN nebo Panorama.

Jednoduchý přístup k informacím o pozemcích na území města usnadní obyvatelům například komunikaci s úřady či instituty, k informacím o parcele si mohou připojit poznámku a mapu vytisknout.

Novinkou je také aplikace pro vyhledávání volebních místností na základě zadané adresy. Tato služba pomůže těm, kteří jdou volit poprvé nebo si po přestěhování v rámci města nejsou jistí, jaká volební místnost je již letos v říjnu bude očekávat. „Během následujících let se portfolio bude rozrůstat o další mapy, které obyvatelům města usnadní orientaci ve městě," uzavírá Michal Dlouhý.

Mapový portál najdete v pravém menu webu města, přímý odkaz ZDE.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru