Teď už je to jen na vás! Rozhodněte, co se v Klášterci nového postaví
Jeden z návrhů - Dětské hřiště a odpočinková zóna ve Vítězné ulici. Zdroj: město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Obyvatelé Klášterce budou už podruhé rozhodovat o investicích v rámci participativního rozpočtu Společně pro Klášterec. V současné době je již známo devět projektů, ze kterých bude možné vybírat. Hlasování proběhne na začátku prosince, radnice ale už teď zveřejnila všechny návrhy. Můžete tedy začít vybírat. 

Město Klášterec nad Ohří vyčlenilo v rozpočtu 2019 na projekty navržené veřejností 1 milionu korun. Do konce září lidé mohli podávat své návrhy, co by se mohlo ve městě za tyto peníze udělat. Ze 13 návrhů postoupilo po formální kontrole 9 z nich do hlasování, které proběhne od 1. do 15. prosince 2018.

Devět návrhů veřejnosti v projektu Společně pro Klášterec

1. Vybudování posezení včetně zastřešení v areálu fotbalového hřiště v Rašovicích

Navrhovatel: Martin Bašus

V současné době chybí v areálu fotbalového hřiště v Rašovicích místo k posezení, které by bylo zastřešeno a mohli je využívat nejen návštěvníci sportovních a kulturních akcí, ale i turisté při návštěvách Lestkova či Rašovických skal. Areál je využíván širokou veřejností a realizací projektu by se zlepšily podmínky pro pořádání akcí.

3110klasterec1

2. Relaxační a oddechový prostor v Rašovicích

Navrhovatel: Monika Karpíšková

Navrhuji vytvořit relaxační a oddechový prostor v dlouho nevyužívaném parčíku v Rašovicích. Navrhuji přidání dvou laviček a dvou pingpongových stolů. Umístila bych zde i informační tabuli, co se v blízkosti Rašovic nachází s možným směrníkem. Prosto by využívali jak obyvatelé Rašovic, tak kolemjdoucí, chataři či cyklisté.

3110klasterec2

3. Dětské hřiště a odpočinková zóna ve Vítězné ulici

Navrhovatel: Kristýna Knapová

Vzhledem ke stávajícímu stavu již zaniklého hřiště ve Vítězné ulici navrhuji jeho renovaci. Jedná se o klidnou lokalitu a ve starém městě podobné místo k využití není. Obnovilo by se zde zaniklé nohejbalové hřiště, upravil by se prostor ohniště a umístily by se zde dětské hrací prvky. Pergola by mohla být provedena sponzorsky.

3110klasterec3

4. Autobusová čekárna a popelnicové stání v Klášterecké Jeseni

Navrhovatel: Karel Koblitz

Současný stav autobusové čekárny i umístění popelnic v Klášterecké Jeseni je nepraktický a nevzhledný. Nový návrh zvelebí náves v Klášerecké Jeseni, modernizace bude i vizitkou obce. Návrh počítá s využitím přírodních materiálů, které neodmyslitelně patří k atmosféře krušnohorských vsí.

3110klasterec4

5. Fasáda skautské klubovny

Navrhovatel: Petr Šveňha

Vzhledem k tomu, že stávající stav fasády (kresby a neslušné nápisy) neodpovídá výchovnému charakteru junáka, kterého navštěvují i malé děti, chtěli bychom na fasádu umístit obrázky, které přikryjí stávající nápisy a které budou pro děti inspirativní. Skautská klubovna se nachází v areálu ZŠ Petlérská.

3110klasterec5

6. Discgolfové hřiště

Navrhovatel: Jitka Ujváry

Discgolf je hojně se rozvíjející sport, který není náročný ani na výstavbu, ani na údržbu. Město by mohlo veřejnosti půjčovat disky. Původní návrh byl na umístění košů pro discgolf v zámeckém parku, což nebude možné. V současné době se hledá vhodná lokalita, která by umožňovala jak umístění prvků pro tento sport, tak i zázemí pro potřebné vybavení.

3110klasterec6

7. Oddechový prostor s dětskými prvky v Rašovicích

Navrhovatel: Vladimír Zajíček

Rašovice postrádají oddechový a relaxační prostor pro společně strávené chvíle občanů žijících v Rašovicích. Rašovice obývají mladé rodiny s dětmi a bylo by hezké pro ně vybudovat herní sestavu, aby si děti nemusely hrát na silnici. Navrhuji prostor na návsi, mohla by to být i hezká zastávka pro projíždějící cyklisty.

3110klasterec7

8. Rozšíření odpočinkové zóny v Útočišti

Navrhovatel: Pavla Zemančíková

Nově vzniklé dětské hřiště z prvního ročníku Společně pro Klášterec je hojně využíváno dětmi z Útočiště i mateřskými školami. Ráda bych toto hřiště rozšířila, vhodným doplňkem by byl pingpongový betonový stůl, dětský kolotoč, průlezku ve tvaru vláčku či zvířátka, zemní trampolínu nebo houpačku…

3110klasterec8

9. Sportujeme podél řeky Ohře

Navrhovatel: Petra Žihlová

Záměrem projektu je využít stávající stezky, cyklotrasy a cyklostezky podél Ohře, podpořit aktivně sportující veřejnost a nalákat další veřejnost pro běh, chůzi, kolo či koloběžky. Cílem je vytvořit informační tabule se zásadami správných aktivit či protahovacích cviků, plánkem trasy a kilometrovníkem i odpočinková místa.

3110klasterec9

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru