V Kadani chytili dva řidiče pod vlivem. Divokou jízdu dodávky si svědci natočili dokonce na mobil
Ilustrační foto
Chomutov

Kadaň - Strážníci Městské policie v Kadani zadrželi v uplynulých dnech hned dva řidiče, kteří se městem proháněli pod vlivem drog či alkoholu. V jednom případě opilý řidič málem způsobil dopravní nehodu, a pak se snažil hlídce ještě ujet. Jeho divokou jízdu si dokonce svědci natočili na mobil. Oba případy se staly v polovině října, teď o nich strážníci informovali.

V první případě byla městská policie vyslána zkontrolovat okolí Slovanu, kde se měl pohybovat automobil značky Mazda. Jeho řidič měl být pod vlivem alkoholu a drog. Strážníci zmíněné vozidlo objevili. Motorista jim při kontrole řekl, že nemá řidičský průkaz už asi 3 roky. Ve vozidle byly ještě dvě spolujezdkyně. Obě tvrdily, že tuto informaci nevěděly. Ale měly také podezření, že muž řídí pod vlivem drog nebo alkoholu.

Případ byl předán státním policistům, kteří motoristu zadrželi, protože již několikrát porušil zákaz řízení, a navíc zde bylo podezření, že sedl za volant pod vlivem návykové látky.

 Divoká jízda bílé dodávky 

V druhém případě strážníci zasahovali v noci v ulici Kpt. Jaroše, kde dodávka bílé barvy svou nebezpečnou jízdou málem způsobila dopravní nehodu. Její jízdu zdokumentovali svědci na mobil a upozornili strážníky, kudy dodávka jezdí. Strážníci si tak na vozidlo počkali v Jungmannově ulici.

Dodávka neměla přední poznávací značku a nesvítila jí zadní světla. Když řidič viděl městskou policii, zvýšil rychlost a pokoušel se ujet. Honičku vzdal v Poštovní ulici. Orientační dechová zkouška ukázala, že jezdil pod vlivem alkoholu. Motorista nadýchal 1,59 promile. Také tento případ si převzala státní policie.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru