Policisté chytili zloděje, který na Chomutovsku loupil ve velkém. Způsobil škodu za více než 600 tisíc!
Kriminalisté informovali o dopadení zloděje na tiskové konferenci. Zdroj: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - Kriminalistům se podařilo objasnit rozsáhlou majetkovou trestnou činnost na Chomutovsku. Zadrželi zloděje, který od jara vykrádal v regionu chaty, rodinné domy nebo garáže. Pachatelem je 59letý muž z Mostu. Způsobil škodu za 660 tisíc korun.

Muž vnikl do celkem šestnácti různých objektů na Chomutovsku. Svou pozornost zaměřil především na rodinné domy, rekreační chaty, garáže a bez povšimnutí nenechal ani opuštěný penzion a zaparkovaný automobil. Někdy nic neukradl, většinou však odcházel s lupem. Zmizela jízdní kola, elektrické a ruční nářadí, televizory, alkoholické nápoje, fotoaparáty, dalekohledy, hodinky, peníze, zlaté šperky, sekačka, kabely nebo dokonce kufr s loutkami.

V jednom případě se mu podařilo v autě, do kterého se vloupal, najít kromě osobních dokladů i klíče od rodinného domu. Z domu pak ukradl dvě kamery, přehrávač a finanční hotovost.

Devětapadesátiletý Mostečan nekradl poprvé. Za majetkovou trestnou činnost byl už odsouzen chomutovským soudem v roce 2010. Z výkonu trestu se vrátil teprve v březnu letošního roku, pouhý měsíc na to začal s krádežemi opět.

Muže policisté obvinili z krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V současné době se už nachází ve vazební věznice v Litoměřicích. V případě odsouzení mu hrozí až osmileté vězení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru