Už šest jirkovských školek učí děti na tabletech
Učitelka Mateřské školy Kaštánek Žaneta Klůcová s dětmi při výuce s novými tablety. Foto: Vladimír Vacula
Chomutov

Jirkov - Už šest jirkovských mateřských školek učí děti za pomoci tabletů. Digitální vzdělávání v mateřinkách podporuje ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Školkám nabídlo možnost zakoupit potřebnou techniku, která u dětí rozvíjí základy algoritmizace, logického a informatického myšlení.

Jirkov nabízenou možnost využil. Do projektu Evropské unie „Tablety do mateřských škol“ se ve městě zapojily 1. MŠ, 3. MŠ, 4. MŠ, 5. MŠ, 7. MŠ a 9. MŠ. Každá z nich tak získala deset tabletů. Děti na tabletech pracují týdně jednu hodinu, která však může být rozložena na kratší časové úseky.

Na tabletech jsou nainstalovány aplikace vhodné pro výuku v mateřských školách. „Výuka je určena pro desetičlennou skupinu, v níž jsou minimálně tři děti, které jsou ohrožené školním neúspěchem,“ vysvětluje zástupkyně ředitelky MŠ Jirkov Jaroslava Chrtková. Předškolní vzdělávání probíhá napříč všemi oblastmi. „Řízená výuka rozvíjí paměť i koncentraci, pozornost, rychlost myšlení, schopnost pochopení informací, ale i jemnou motoriku,“ dodává Chrtková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru