Chodíte na farmářské trhy? Letos se můžete těšit na několik novinek
Ilustrační foto Zdroj: facebook/ Severočeské farmářské trhy
Chomutov

Chomutov - V Chomutově odstartoval další ročník farmářských trhů. Letos čeká na návštěvníky několik novinek. Na trzích například budou moci začít prodávat i takzvaní “přebytkáři”, tedy lidé, kteří chtějí prodat své výpěstky ze zahrádky.

Letošní sezóna farmářských trhů začala v Chomutově 23. února zabijačkovými hody. Na další trhy budou moci lidé vyrazit už tuto sobotu 9. března. A následně prakticky každou druhou sobotu až do Vánoc. V nabídce bude opět sezonní ovoce, zelenina, sýry, uzenářské výrobky z tuzemských chovů a zpracované místními řezníky, med, slané a sladké pečivo, ovocné šťávy, mošty, houby, květiny a další.

V dubnu budou trhy nově zaměřené na sadbu, zahradničení a věci pro zahrádkáře, v červnu se pak můžete těšit na tradiční jahodové slavnosti, na podzim pro změnu na jablečné.

Organizátoři chtějí letos dát možnost prodávat na trzích i takzvaným “přebytkářům”, tedy lidem, kteří vlastní zahrádku a mají z ní přebytky výpěstků, konkrétně se to bude týkat ovoce a zeleniny. Na trzích by se měli též objevit i noví prodejci, aby zákazníci mohli ochutnat další lokální potraviny a měli důvod se na trhy stále vracet.

Termíny farmářských trhů v Chomutově v roce 2019

Vždy od 8 do 12 hodin v tyto soboty na náměstí 1. máje

9. a 23. března

6. a 20. dubna

4. a 18. května

1., 15. a 29. června

13. a 27. července

10. a 24. srpna

21. září

5. a 19. října

2. a 16. listopadu

Vždy od 8 do 12 hodin v tyto soboty na parkovišti u Městského informačního centra (ul. U Městských mlýnů)

30. listopadu a 14. prosince

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru