Toto si odnesl lupič z přepadené benzínky v Kadani! K jeho dopadení stačilo kriminalistům 24 hodin
Zajištěná hotovost. Foto: Policie ČR
Chomutov

Kadaň - Kriminalistům se podařilo ve velmi krátké době objasnit loupežné přepadení benzinové čerpací stanice v Kadani. Podezřelého zadrželi ve středu večer, krátce po 20. hodině – tedy necelých 24 hodin od spáchání činu. Na objasnění se podíleli kriminalisté z Kadaně za přispění kolegů z chomutovského územního odboru.

"Nyní již 42letý muž z Chomutovska čelí obvinění ze spáchání zločinu loupeže. Policejní komisař zároveň podal podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Podle zjištění kriminalistů muž v úterý 5. března, krátce po půl deváté večer, vešel do prostor benzinové čerpací stanice v Kadani a po obsluze za použití zbraně požadoval vydání finanční hotovosti. Se získanou peněžní částkou ve výši téměř 12.000 korun z místa odešel. Ke zranění pracovnice provozovny nedošlo," uvedla mluvčí Policie ČR Alena Bartošová.

Policisté zajistili celou odcizenou hotovost a také nůž, který měl mít muž v ruce v době spáchání činu. Obviněný se k loupeži doznal a uvedl, že ho k tomu dohnala tíživá finanční situace. V případě uznání viny muži hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let. Ve vyšetřování případu nadále pokračují policisté služby kriminální policie a vyšetřování v Kadani.

"Policisté obviněného dopadli na základě vlastního šetření. Poděkování však patří i občanům, kteří reagovali na zveřejněnou pátrací výzvu. Přestože získané poznatky nevedly k ustanovení pachatele, kriminalisté v obdobných případech vítají jakýkoliv podnět či indicii," dodala Alena Bartošová.

0703zbran

Zajištěná zbraň. Foto: Policie ČR

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru