Zástupci čtyř měst, kteří psali Babišovi kvůli řešení byznysu s chudobou, byli přizváni k jednání na ministerstvu
Ilustrační foto Zdroj: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Radnice čtyř měst na Chomutovsku docílily v problematice příspěvků na bydlení, kvůli nimž psaly premiéru Andreji Babišovi, prvního hmatatelného výsledku. Představitelé Jirkova, Kadaně, Chomutova a Klášterce nad Ohří byli ohledně připravované revize a úpravy těchto dávek přizváni na ministerstvo práce a sociálních věcí. Informuje o tom jirkovská radnice. 

K jednomu stolu s nimi zasedli ministryně z resortů, jichž se problematika týká, zástupci Úřadu vlády ČR, ombudsmanka, senátor, poslanci i další činitelé. „Je dobrý signál, že se tím dotčená ministerstva i další instituce konečně začínají zabývat. Debata byla podnětná. Uvidíme, co přinese ta další,“ říká účastnice jednání, jirkovská místostarostka Dana Jurštaková.

Druhá schůzka u kulatého stolu se uskuteční 20. března. Města bojují o to, aby se příspěvek na bydlení vyplácel maximálně do výše obecního nájmu. Zástupci radnic jsou přesvědčeni, že když to nebude výnosné, nebude tato sféra lákat spekulanty, kteří vydělávají na chudobě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru