V sobotu zhasnou památky. K akci s názvem Hodina Země se letos poprvé připojí i Klášterec
Klášterecká radnice. Ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Města i jednotlivci se v sobotu 30. března připojí k akci Hodina Země. Ve 20.30 hodin zhasnou v Čechách na hodinu různé památky nebo třeba i veřejné osvětlení.

V Chomutově na hodinu potemní budova radnice, Městská věž, kostel sv. Kateřiny a kostel sv. Ignáce. Do akce se letos poprvé zapojí i Klášterec nad Ohří. Tady zhasnou památky v historické části města - radnici a zámek.

„Připojit se zhasnutím světel může k akci kdokoliv. Město Klášterec nad Ohří se chce přizpůsobovat klimatickým změnám, vychází z toho i projekt nového multifunkčního kulturního centra s minimální energetickou náročností. Nově letos také budou ve městě nádoby na třídění jedlých olejů,“ dodává k tomu místostarosta Klášterce David Kodytek.

Hodina Země je každoroční mezinárodní akce zavedená Světovým fondem na ochranu přírody. První ročník se konal v roce 2007 v Sydney v Austrálii, kdy cílem organizátorů bylo atraktivním způsobem upozornit na změnu klimatu. Na hodinu tehdy zhasla světla na slavné budově australské opery.

Během let se tato úspěšná akce rozšířila do celého světa a koná se vždy poslední sobotu v březnu. Od roku 2010 se koná i v České republice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru