Protisměr? Nevadí, já mám velké auto... Foto: čtenář
Chomutov

Most - K nebezpečné situaci došlo v úterý v podvečer na silnici I/13 ve směru na Teplice v úseku pod mosteckým hradem Hněvínem na sjezdu u muzea. Řidič tam vjel do protisměru, jako by vůbec nepřemýšlel.

Ani lepší dopravní značení a hustější umístění sloupků dál nebrání některým řidičům, aby u sjezdu ze silnice I/13 u mosteckého muzea riskovali životy svoje i ostatních na silnici. Dokládají to záběry z 2. dubna, které obdržela redakce od našeho čtenáře.

Řidič mohutného SUV jede ve směru od Litvínova, kdy kvůli rekonstrukci silničního mostu (o aktuálním zahájení demolice a objízdných trasách píšeme zde) musí řidiči v tomto úseku sníženou rychlostí projíždět dočasně zobousměrněnou silnicí. U muzea se potom znovu sbíhají silnice od Litvínova a od Chomutova. Pro řidiče jedoucí od Litvínova je kvůli bezpečnosti sjezd uzavřen, musí použít až další zhruba po kilometru.

Sloupky brání řidičům, aby nekřížili silnici a zajišťují bezpečné spojení dvou cest. To nic ale neříkalo řidiči Touaregu, který sloupky objel, vjel do protisměru a přes bílé čáry se vrátil tam, kam potřeboval. V místě přitom došlo kvůli podobnému chování k několika dopravním nehodám. Na provoz zde dohlíželi i policisté, ti tu nyní již nebývají.

https://www.youtube.com/watch?v=il2Z2kcKNMI

Tvořte i vy s námi aktuální zpravodajství pro ostatní čtenáře. Máte aktuální informace z provozu na našich silnicích? Napište nám, pošlete nám fotku či video na WhatsApp 604 315 995, do zpráv na Facebooku či mailem na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Děkujeme.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru