OBRAZEM: Hygienici nařídili zlikvidovat zmražené maso a knedlíky v závodní jídelně na Chomutovsku
Zdroj: Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje
Chomutov

Chomutovsko - Pracovníci Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje nařídili zlikvidovat některé potraviny ve stravovacím provozu závodního stravování - ve výdejně OS Automotive Product v Klášterec nad Ohří. Jedná se o výdejnu teplých, studených a minutkových pokrmů z polotovarů, kterou provozuje Roman Šujan. Hygienici tady našli zamrazené a neoznačené potraviny a potraviny s prošlým datem spotřeby.

Kontroloři navštívili provozovnu 9. dubna. Teplé a studené pokrmy jsou sem dováženy z centrální vývařovny provozovatele. V průběhu šetření bylo zjištěno, že v mrazáku ve skladu byly uloženy potraviny neoznačené, potraviny s prošlým datem použitelnosti a dodatečně zamrazené v nekontrolovaném režimu.

U těchto potravin, které nebyly bezpečné a mohly poškodit zdraví strávníků, byla nařízena jejich likvidace. Způsob a provedení likvidace musí provozovatel krajské hygienické stanici písemně prokázat. Za zjištěné nedostatky mu bude uložena pokuta.

1104jidlo

1104jidlo1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru