Olej ze smažení už nelijte do záchodu. V Jirkově budou speciální nádoby na jedlé tuky a oleje
Ilustrační foto
Chomutov

Jirkov – V Jirkově se objeví speciální kontejnery na jedlé oleje a tuky. Jirkovská radnice by je chtěla po městě rozmístit už v polovině června.

Použité jedlé oleje a tuky už nemají končit v kanalizaci, kam je lidé často splachují. Jirkovští radní schválili uzavření smlouvy se společností ze středočeských Církvic, která se zabývá odvozem a likvidací tohoto druhu odpadu. Proto se od poloviny června začnou po Jirkově rozmisťovat první řádně označené sběrné nádoby na tuky.

Do nich mohou občané vhazovat použité kuchyňské oleje v uzavřených PET lahvích, nikoli je tam volně lít. Poskytovatel této služby zároveň upozorňuje, že do nádob v žádném případě nepatří sádlo či jiné pevné tuky, ani průmyslové a automobilové oleje.

Po městě bude zatím rozmístěno pět speciálních nádob. Budou v osadě Březenec a dále v ulicích Vinařická, U Sauny, Budovatelů a Hornická. Vyvážet se mají každých 30 dnů. V případě předčasného naplnění bude možné objednat mimořádný svoz.

V Jirkově mohli lidé dosud odevzdat zdarma jedlé tuky a oleje jen ve sběrném dvoře.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru