Policisté se v horách na Chomutovsku zaměřili na cyklisty. Od začátku roku už totiž zavinili 21 nehod
Kontroly cyklistů v horách na Chomutovsku. Zdroj: Policie ČR
Chomutov

Ústecký kraj - Policisté se o minulém víkendu zaměřili na cyklisty. Kontrolovali jen v horských oblastech Chomutovska. Cyklisté jsou totiž poměrně často viníci dopravních nehod. Od začátku roku jich zavinili v kraji celkem jednadvacet.

Policejní hlídky stavěly cyklisty v neděli 26. května. Kontroly byly zaměřené především na správné vybavení jízdního kola a na alkohol.

“Během akce policisté dávali cyklistům reflexní pásky a klíčenku pro zdraví, která obsahuje roušku pro umělé dýchání, latexovou rukavici, polštářkovou náplast a další věci k ošetření zranění a také praktického průvodce se zásadami první pomoci a důležitá telefonní čísla,” informovala policejní mluvčí Alena Bartošová. Policisté v průběhu kontrol nezjistili žádné pochybení ze strany cyklistů.

V Ústeckém kraji od ledna do konce dubna cyklisté zavinili 21 nehod. Jeden cyklista byl usmrcen a dva těžce zraněni. Lehce zraněno bylo 12 cyklistů. Sedm cyklistů bylo pod vlivem alkoholu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru