Muž, který přepadl v Chomutově dvě ženy, je ve vazbě. Zaútočil i na nezletilého chlapce!
Agresivního muže zadrželi strážníci. Foto: Měp Chomutov
Chomutov

Chomutov – Ve vazbě skončil 29letý muž ze Žatecka, který v Chomutově před několika dny přepadl a oloupil dvě ženy. Jednu z nich při tom dokonce udeřil. O události jako první informovali chomutovští strážníci.

Případ se stal v Chomutově minulý týden. Policisté k němu nyní zveřejnili několik podrobností. Podle kriminalistů 29letý muž ze Žatecka nespáchal jen dvě loupeže, ale během patnácti minut se dopustil hned pěti různých skutků.

Nejprve měl oloupit nezletilého chlapce. “Z rukou mu měl během sekání trávy vytrhnout strunovou tyčovou sekačku, kterou měl následně poškodit auto. Vzápětí měl také poničit sekačku. Tu podle zjištění policistů hodil proti ženě, která v tu chvíli stála na balkoně domu,” popsala policejní mluvčí Alena Bartošová.

2805lupic1

Muže po třetí loupeži zadrželi strážníci.  Foto: Měp Chomutov

Následně měl 29letý agresor spáchat další dvě loupeže. V obou případech zaútočil tentokrát na ženy. Jedné sebral telefon, druhé kabelku. “Ženu, která volala z mobilního telefonu, měl muž strhnout na zem a přístroj jí měl ukrást. Další ženu měl navíc fyzicky napadnout a vzít jí kabelku, ve které měla také platební kartu,” konkretizovala Bartošová.

Při útěku byl 29letý pachatel zadržen hlídkou strážníků, na které se obrátila jedna z poškozených žen ihned po loupeži.

Policisté muže obvinili ze tří trestných činů - zločinu loupeže, přečinu poškození cizí věci a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Celková škoda je předběžně vyčíslena na devět tisíc korun. V případě uznání viny hrozí obviněnému až desetileté vězení. Na rozsudek si počká ve vazbě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru