Nové radary už zaznamenaly přes 31 000 přestupků! Než vám přijde pokuta, může to trvat i rok
Od března jsou radary v ulicích Písečná a Blatenská. Další radary by se měly objevit na Palackého ulici. Zdroj: město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Neuvěřitelné množství přestupků zaznamenaly nové radary, které jsou od března v chomutovských ulicích Písečná a Blatenská. Za tři měsíce je to 31 400 přestupků. Informovalo o tom vedení chomutovské radnice.

V prvních týdnech od instalace radary evidovaly až 600 přestupků denně. Postupně to klesalo a v současné době je to zhruba 180 až 200 přestupků za den. Nejmenší pokuta, kterou může řidič za překročení rychlosti dostat, je 600 korun. Průměrně chodí hříšníkům pokuty za 900 korun. Poměrně jednoduše se dá tedy spočítat, že od března byly uděleny pokuty za zhruba 28 milionů korun. Reálně se zatím vybraly pokuty ve výši 1,7 milionu korun.

Mnoho řidičů zřejmě netuší, že doba, kterou má příslušný orgán na odeslání pokuty, je poměrně dlouhá. Je to celý jeden rok. Pokud jste tedy rychlost v daných místech překročili a radujete se, že vám domů nic nepřišlo, tak se nejspíš ještě dočkáte.

Kolem chomutovských radarů se na sociálních sítích rozpoutaly poměrně živé diskuse. Někteří si stěžují, že jim dorazila vysoká pokuta, a přitom překročili rychlost jen o pár kilometrů. Podle vedení Chomutova to ale není možné. Radary totiž počítají s určitou tolerancí, takže když jedete rychleji jen o čtyři, pět či šest kilometrů za hodinu, tak vás určitě nezměří.

Během letošního roku by se v Chomutově měly objevit další dva radary. A to na Palackého ulici, kde řidiči též často překračují povolenou rychlost.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru