Z cyklostezky můžete pozorovat tarpany. Nekrmte je! Žádají ošetřovatelé
Zdroj: Zoopark
Chomutov

Chomutov - Výběh přiléhající ke statku domácích zvířat v zooparku aktuálně obývají koně - tarpani. Můžete je obdivovat přímo z cyklostezky. 

Ošetřovatelé v této souvislosti apelují, aby se lidé ke koníkům chovali ohleduplně. Hlavně je ničím nekrmili, ani suchým pečivem. Takovéto přikrmování má totiž velmi často fatální následky a původní dobrý úmysl nakrmit zvíře mnohdy končí jeho trýznivou smrtí.

Jako tarpan byl v minulosti označován divoký kůň, předek dnešních domácích koní. Obýval Evropu a Asii. Novější výzkumy poukazují na to, že se nejednalo o divoké koně, ale pouze o koně zdivočelé. Dnešní tarpan je výsledkem zpětného šlechtění huculů a polských koníků. Tarpani mají šedou či plavou barvu, na zádech úhoří pruh a zebrování na končetinách.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru