„Už žádné mrtvé tělíčko,“ přál by si zakladatel babyboxů Ludvík Hess. Jeho práci ocenil hejtman
Zakladatel babyboxů Ludvík Hess. Foto: Krajský úřad Ústeckého kraje
Chomutov

Ústecký kraj - Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček spolu s náměstkem pro oblast zdravotnictví Stanislavem Rybákem se setkali se zakladatelem babyboxů Ludvíkem Hessem, který hejtmanovi poděkoval mimo jiné i za finanční podporu při výměně babyboxu v Chomutově.

„Jsem moc rád, že jsem vás poznal osobně, velmi si vážím vaší práce, která dává šanci na život těm nejmenším,“ řekl hejtman Oldřich Bubeníček v úvodu setkání. Ludvík Hess otevřel diskusi o vybudování babyboxu v Lounech a Žatci a požádal vedení o pomoc s jeho realizací. Okres Louny je tak stále jediným okresem v kraji, kde babybox chybí. Jednání o zřízení probíhají již několik let, ale vhodné místo se stále nepodařilo najít.

První babybox byl představen a otevřen 1. června 2005 na pražském Hloubětíně. V rámci České republiky jich je celkem 76 a od roku 2005 zachránily 194 novorozenců. Letos už bylo do babyboxů odloženo 14 dětí. V Ústeckém kraji vstoupilo rodinám do života díky babyboxu 18 dětí. V Ústí nad Labem bylo dle statistik odloženo nejvíce dětí, to je 6. Naopak v Litoměřicích v babyboxu neskončilo zatím žádné miminko.

„Babyboxy vnímám pro rodiče jako ultima ratio a pro děti jako druhou šanci na život. Často hovořím o tom, že jsou to takové transportní stanice od rodičů, kteří děti nechtějí nebo vzhledem ke své sociální situaci mít nemohou, k těm rodičům, kteří o dítě stojí a chtějí ho,“ řekl babydědek Ludvík Hess. „Máme jediné přání. Aby již nikdy nebylo nalezeno mrtvé tělíčko," dodal.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru