V Jirkově bude možné využít speciální Euroklíč, získají ho handicapovaní lidé. Kde?
Speciální klíče využívají také handicapovaní lidé v Chomutově. Foto zdroj: Město Chomutov
Chomutov

Jirkov - Rychlá a důstojná dostupnost veřejných toalet či výtahů osazených jednotným eurozámkem, to je důvod, proč se město Jirkov zapojilo do projektu Euroklíč v Ústeckém kraji.

Tento speciální klíč může zdarma získat každý držitel průkazu TP, ZTP a ZTP/P, držitel WC karty i každý člověk trpící diabetem, močovými dysfunkcemi, roztroušenou sklerózou, Parkinsonovou chorobou či jinou závažnou nemocí a také rodiče s dětmi do tří let. Tito lidé potřebují ke své hygieně vybavené a čisté prostředí, což prostor uzavřený eurozámkem zajistí.

V Jirkově by se měly eurozámky instalovat na poliklinice, na zámku Červený Hrádek a v Kludského vile, a to nejpozději do konce roku. Do budoucna ještě připadá v úvahu instalace eurozámků v novém infocentru a po rekonstrukci i v objektu Komerční banky na centrálním náměstí.

Kde klíč získat?

Stačí přijít do Mateřského centra Archa 777 na náměstí Dr. E. Beneše 1772 a vyplnit zde evidenční list. Pro ostatní osoby z cílové skupiny jedná město o tom, že by bylo distribuční místo euroklíče na Městském úřadu, na odboru sociálních věcí a školství.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru