Listopad na silnicích Chomutovska: Čtyři těžce zranění, šest řidičů bouralo pod vlivem alkoholu
ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Letošní listopad byl na Chomutovsku ve srovnání s tím loňským ve znamení snížení počtu dopravních nehod. Policisté řešili o 34 nehod méně než vloni, celkem vyjížděli 118 krát.

Žádná z nehod si v uplynulém měsíci (stejně jako v loňském listopadu) naštěstí nevyžádala lidský život. "Těžká zranění však utrpěli 4 lidé (vloni 6), lehkých zranění evidujeme 23 (vloni 26). Pokles počtu nehod se odrazil také v nižší hmotné škodě, která činila přibližně 5,2 milionu korun, což je téměř o 1 milion méně než v listopadu 2019," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Nejvíce kolizí bylo zaznamenáno na místních komunikacích (37), dále na silnicích I. třídy (27) a účelových komunikacích, kam se řadí například parkoviště (21). "Viníky nehod byli nejčastěji řidiči motorových vozidel (98), významnou roli však sehrála opět i zvěř (17). Řidiči nemotorových vozidel měli na svědomí dva střety, jedenkrát byl na vině chodec," pokračuje policejní mluvčí.

Pokud jde o příčiny nehod zaviněných řidiči, první místo stejně jako v říjnu zaujímá nesprávný způsob jízdy (61), následovaný nedáním přednosti (20) a nepřiměřenou rychlostí (15). V šesti případech mohl mít podíl na kolizi i alkohol, jehož požití policisté u řidiče po nehodě zjistili.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru