Tragédie na dálnici: Řidič jel po D7 v protisměru a po nárazu do dodávky zemřel
Hasiči zasahují na místě tragické nehody. Foto: HZS Středočeského kraje
Chomutov

Středočeský kraj - V tragédii se změnila noční jízda po dálnici D7 ve směru od Prahy do Slaného a dále na Ústecký kraj. Řidič tam jel v protisměru, narazil do dodávky a zemřel. Druhého šoféra těžce zranil.

V neděli 15. prosince patnáct minut po jednadvacáté hodině přijal operátor tísňové linky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o vážné dopravní nehodě nákladního a osobního vozidla na 12. kilometru dálnice D7 ve směru z Prahy do Slaného.

Operační důstojník k události vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno s cisternovou automobilovou stříkačkou, rychlým zásahovým vozidlem a vyprošťovacím automobilem.

Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že jde o čelní střet dodávky a osobního vozidla, které jelo po dálnici v protisměru. Hned z prvotního průzkumu bylo zřejmé, že řidič osobního auta utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. Druhý řidič byl vážně zraněn a bylo nutné jej z vozidla vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení.

K nehodě byl také vyslán vrtulník Letecké záchranné služby Policie ČR, který zraněného řidiče dodávky transportoval do jedné z pražských nemocnic. Kvůli přistání vrtulníku byl na nezbytně nutnou dobu zastaven provoz i ve směru do Prahy.

Hasiči dále provedli zajištění místa nehody, protipožární opatření a nasvícení události z důvodu vyšetřování kriminální policii. Po příjezdu odtahové služby pomohli s naložením vozidel.

Provoz ve směru do Slaného obnovila policie krátce po půlnoci.

1612dalniceprotismer2

1612dalniceprotismer3

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru