Léto se zvířaty: Zoopark spustil přihlášky na letní tábory
Termíny na letní tábory v zooparku už jsou vypsané. Děti poznají a prožijí na letních táborech v zooparku spoustu nového. Foto Helena Hubáčková
Chomutov

Chomutov - Ježdění na ponících, krmení zvířat, koupání v Kamencovém jezeře nebo pečení vlastních housek. Chomutovský zoopark si pro účastníky letních příměstských táborů připravil opět spoustu dobrodružství. V těchto dnech už začal přijímat přihlášky.

Základnou táborníků bude znovu budova Ekocentra, většinu času ale kluci a holky stráví venku na čerstvém vzduchu. „Máme pro ně připravené jízdy Safari Expresem a zoovláčkem Amálkou, budou krmit domácí zvířata na statku, při slunečném počasí vyrazí i za koupáním na Kamenčák,“ vyjmenovává část táborového programu ředitelka zooparku Věra Fryčová. Znovu se vrací také oblíbené jízdy na malých fjordských koních.

Kromě zábavy ale čekají děti také poučné zážitky. Ve skanzenu si v rámci výukových programů zkusí upéct vlastní pečivo nebo zpracovat len. Ve třetím táborovém cyklu je pak naplánovaný výlet do Německa na přeshraniční akci s tématem ´rybník a život v něm´. „Bude to ve čtvrtek 23. července, v ten den budou děti potřebovat pasy,“ dodává Pavlína Ungrová, vedoucí příměstských táborů. Dětem zůstane památka v podobě pracovního sešitu, do kterého si budou své zážitky zaznamenávat.

Naplánováno je celkem osm pětidenních běhů, a to od druhého červencového týdne až do konce srpna. Pouze první termín bude kvůli státnímu svátku o jeden den kratší. Přihlášky už zoopark spustil na svém webu (https://prazdniny.zoopark.cz/).

• Termíny táborů: od 7. 7. do 28. 8.; vždy od pondělí do pátku, pouze první běh začíná v úterý
• Příchod / odchod: v 7:30 si vedoucí tábora vyzvedne děti na horním parkovišti, v 16:30 je tam rodičům opět předá
• Věk dětí: od 6 do 12 let
• Cena: 1 800 Kč

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru