Sev.en Energy přijala opatření ke koronaviru, chce zajistit bezproblémové dodávky energie a tepla
Sídlo Sev.en Energy v Mostě. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Praha, Most - Dodavatelé energie ze skupiny Sev.en Energy zavádějí sérii opatření, která mají zabránit problémům v dodávkách tepla a elektřiny v případě epidemie koronaviru. Pracovníci energetické skupiny, která v ČR působí kromě Ústeckého a Pardubického kraje také na Zlínsku a na Kladensku, mají pro případ rozšíření koronavirové nákazy k dispozici krizové plány a průběžně reagují na vývoj situace v ČR.

„Všichni klíčoví pracovníci byli s těmito preventivními zásahy seznámeni. Patří mezi ně například zvýšená hygienická opatření, úpravy pracovního režimu, omezení služebních cest do zahraničí, či zrušení exkurzí v provozech. Informujeme také pracovníky externích firem, kteří se v našich areálech pohybují. Smyslem je zabránit šíření případné nákazy a za každé situace zajistit plynulost dodávek energie a tepla odběratelům v oblastech, kde působíme, a to i v případě zhoršení epidemiologické situace, “ říká mluvčí skupiny Gabriela Sáričková Benešová.

„Průběžně sledujeme informace z příslušných ministerstev a z krizových štábů v jednotlivých regionech a snažíme se na ně co nejrychleji reagovat. Obavy o dodávky energie a tepla proto v tuto chvíli nejsou na místě,“ shrnuje mluvčí skupiny.

Skupina Sev.en Energy zahrnuje v České republice elektrárnu Chvaletice, teplárnu a elektrárnu na Kladně, teplárnu ve Zlíně a dva severočeské hnědouhelné lomy. V zahraničí vlastní skupina plynové a uhelné elektrárny ve Velké Británii a Austrálii; na evropské úrovni také s energií obchoduje.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru