Krizový štáb Klášterce: Na Chomutovsku zatím žádný nemocný. Denně se dezinfikují autobusy
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Klášterec nad Ohří - V pátek 13. března zasedl Krizový štáb města Klášterce nad Ohří z důvodu vyhlášení nouzového stavu v České republice. Dle informací Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje nebyl v chomutovském okrese dnes k 7. hodině ranní žádný pozitivně testovaný občan.

Dle nařízení vlády byla dnes uzavřena všechna městská kulturní zařízení, tedy kino Egerie, zámek, městská knihovna a galerie Kryt, uzavřel se také zimní stadion. Plošný zákaz se netýká venkovních sportovišť. Pro veřejnost jsou uzavřeny také wellness služby v Lázních Evženie. Mateřská škola zůstává v provozu.

Termíny zápisů do základních škol plánované na 6. a 7. dubna 2020 jsou posunuty na neurčito, o datu budeme včas informovat. Vítání občánků, které bylo plánované na 28. března 2020, bude rovněž odloženo, všichni již pozvaní budou telefonicky informováni, náhradní termín bude zvolen dle aktuálního vývoje a všichni přihlášení obdrží novou pozvánku poštou. Svatby jsou řešeny v individuálním režimu. Pohřbů se nařízení vlády netýká.

Senioři, kteří jsou osamoceni a nemají možnost pomoci od rodiny, mohou kontaktovat odbor sociálních věcí, školství a sportu na telefonních číslech: 724 039 363 (Zdena Janichová), 603 222 094 (Petra Makoli Glacnerová), 739 605 448 (Šárka Oujeská), 739 605 449 (Jana Hotová) a 607 807 914 (Lucie Černá).

Městská hromadná doprava v Klášterci nad Ohří zůstává v provozu bez omezení, vozy se minimálně jednou denně kompletně dezinfikují a jsou v nich vyvěšené letáky s preventivním doporučením Ústeckého kraje a Krajské hygienické stanice.

Městský úřad v Klášterci nad Ohří funguje bez omezení, místo osobní návštěvy můžete využít veškeré telefonické a e-mailové kontakty. V případě dotazů se můžete přednostně obracet na městskou policii na tel.: 606 629 868, která Vám poradí další postup.

Ministerstvo zdravotnictví ČR spustilo nové webové stránky, kde najdete podrobné informace k zavedeným opatřením – koronavirus.mzcr.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru