Na ulici jen s rouškou! Zákaz vycházení bez ochrany obličeje platí od středy v Chomutově, Jirkově a dalších obcích
Ilustrační foto: e-deniky.cz
Chomutov

Chomutov – Krizový štáb města Chomutova vydal na svém úterním zasedání rozhodnutí, které platí nejen pro město Chomutov, ale i pro všechny přilehlé obce, které v rámci rozšířené působnosti pod město spadají.

Od půlnoci 18. března 2020 až do odvolání, nařizuje město Chomutov všem svým občanům, aby měli na veřejnosti vždy zakrytý nos a ústa. Mohou k tomu použít zdravotnickou roušku, respirátor, ručně ušitou nebo vyrobenou roušku, šálu či jinou alternativní ochranu. Jedná se o preventivní opatření proti šíření nákazy.

Rozhodnutí začne platit od půlnoci ve středu 18. března 2020 a jeho dodržování bude při své stávající kontrolní činnosti monitorovat městská policie. Zákaz pobytu na veřejnosti bez ochrany rouškou platí i v městské hromadné dopravě a v budovách, ať už se jedná o obchody, úřady nebo nemocnici a polikliniku.

„Všichni pacienti, kteří z neodkladných důvodů musejí navštívit lékaře, mají povinnost mít zakrytý nos i ústa. Veškerý zdravotnický personál má také roušky, takže se tak budeme všichni chránit navzájem,“ vysvětlil primář gynekologicko-porodnického oddělení Michal Zeman, který v krizovém štábu zastupuje chomutovskou nemocnici.

Nařízení se týká kromě Chomutova také následujících obcí:

Bílence, Blatno, Boleboř, Březno, Černovice, Droužkovice, Hora Svatého Šebestiána, Hrušovany, Jirkov, Kalek, Křimov, Málkov, Místo, Nezabylice, Otvice, Pesvice, Spořice, Strupčice, Údlice, Vrskmaň, Všehrdy, Všestudy, Výsluní, Vysoká Pec

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru