V zapálení auta náměstkovi primátora má mít prsty další člověk, zjistili policisté
Ohořelý vrak auta. Zdroj: facebook Davida Dindy
Chomutov

Chomutov - Služba kriminální policie a vyšetřování vede trestní stíhání proti mladému muži původem z Chomutova. Policisté mu kladou za vinu, že v roce 2018 měl navést tehdy 42letého muže z Chomutovska k podpálení osobního vozidla.

Šlo o vůz náměstka primátora Davida Dindy, který o události informoval na svém facebooku a zveřejnil fotku ohořelého vraku.  K požáru došlo 25. září 2018 ve večerních hodinách na komunikaci před rodinným domem v jedné z chomutovských ulic. Škoda na vozidle a v něm uložených věcech byla tehdy vyčíslena na 361 tisíc korun (více jsme psali zde).

Po několika dnech policisté zadrželi a z trestného činu poškození cizí věci obvinili muže, který měl podle jejich zjištění vozidlo podpálit (psali jsme zde). V prosinci roku 2018 předal vyšetřovatel spisový materiál Okresnímu státnímu zastupitelství v Chomutově s návrhem na podání obžaloby.

"Policisté však dalším šetřením zjistili, že na činu se měl podílet ještě jeden muž, který měl výše zmíněného 42letého muže k jeho jednání navést. Také on tedy nyní čelí obvinění z trestného činu poškození cizí věci. V případě prokázání viny mu za něj u soudu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru