Chomutovská knihovna se již brzy otevře veřejnosti, její provoz bude ale značně omezen
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Chomutovská knihovna se veřejnosti otevře v pondělí 4. května v omezeném režimu. V provozu bude oddělení beletrie, oddělení naučné literatury, oddělení dětské literatury a pobočka v kině Oko.

Čítárna, studovna a dětská herna s dopravním hřištěm zůstanou zavřené. Čtenáři nebudou moci využít ani toalety. Pobočka Březenecká se kvůli stavebním úpravám souvisejícím s rozšiřováním prostor knihovny otevře až 11. května. Do knihovny budou smět vstoupit pouze registrovaní čtenáři nebo ti, kteří se chtějí zaregistrovat. Bude možno pouze vracet a půjčovat si knihovní jednotky a provádět registrace a přeregistrace.

Fungovat nebudou prezenční služby, přístup k internetu, skeneru a kopírování. Všechny výpůjčky, které čtenáři provedli před uzavřením knihovny, jsou automaticky prodloužené až do konce května. Galerie Špejchar a galerie Lurago se veřejnosti otevřou 11. května. Veškeré kulturní akce jsou až do konce června zrušené. Prozatím nebude obnovena ani vzdělávací činnost, kurzy a pohybové aktivity.

Návštěvníci jsou povinni v prostorách knihovny nosit roušku a při vstupu do oddělení použít připravený dezinfekční prostředek na ruce. V jednotlivých odděleních je stanoven maximální počet návštěvníků ve stejném okamžiku na 10 a délka pobytu maximálně na 15 minut. U výpůjčních pultů bude povinnost dodržovat 2 m rozestupy. V dětském oddělení bude také uzavřen herní koutek. Vrácené knihovní jednotky budou deponovány 3 dny v karanténě a teprve poté bude možno si je znovu půjčit.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru