Mateřinky v Jirkově se otevřou společně se školami
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Jirkov - V pondělí 25. května budou otevřeny všechny školky v Jirkově, včetně školek v Otvicích a Vrskmani, které jsou součástí příspěvkové organizace Mateřská škola Jirkov. Při nástupu je nutné předložit vyplněný formulář „Čestné prohlášení".

Město žádá rodiče, aby umístění dítěte v mateřské škole zvážili, sledovali zdravotní stav dítěte i lidí, se kterými je dítě v kontaktu a prostudovali si vyjmenované rizikové skupiny.

Provoz se bude řídit zásadami, které vydalo MŠMT dne 30. dubna 2020:

  • Do areálu MŠ bude možný vstup pouze s ochranou nosu a úst, dodrženy musí být rozestupy 2 metry v souladu s mimořádnými opatřeními, není možné se shromažďovat v prostorách MŠ (vnitřních i venkovních).
  • Do prostor školy vstupuje dítě pouze s jednou doprovázející osobou. Doprovázející osoba se v budově zdržuje nezbytně nutnou dobu, po celou dobu má nasazenou roušku, řídí se pokyny pracovníků mateřské školy.
  • Při vstupu do budovy je k dispozici desinfekční prostředek.
  • Děti si po vstupu do třídy musí důkladně umýt ruce tekutým mýdlem.
  • Děti ani personál v prostorách mateřské školy nemusí nosit roušky, děti musí mít roušku k dispozici ve svém šatnovém boxu (čistou a uloženou v hygienickém sáčku). Pobyt venku se uskutečňuje výhradně v prostorách školy – školní zahrada. Skupinky dětí se nesmí potkávat.
  • Děti s projevy nachlazení, rýmy, kašle apod. nebudou do školy přijaty.
  • V případě výskytu jakýchkoli zdravotních potíží je rodič povinen dítě z MŠ bezodkladně vyzvednout.

Strava a pitný režim bude zajištěn v plném rozsahu obvyklým způsobem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru