Věznice od soboty znovu povolí návštěvy odsouzených. Fyzický kontakt bude zakázaný
ilustrační foto
Chomutov

ČR - Vězeňská služba ČR zahajuje proces k obnově návštěv vězněných osob, a to podle nařízení ministerstva zdravotnictví. Návštěvy ve věznicích budou možné od soboty 23. května.

Pro věznice to znamená zejména administrativní proces, který spočívá v odesílání tzv. navštívenek rodinným příslušníkům a dalším osobám, které vězně navštěvují. Současně s touto agendou se ve věznicích provádějí technické přípravy návštěvních místností na návštěvy v omezeném režimu a za přijatých protiepidemických opatření.

Na návštěvu vězněné osoby může přijít pouze jedna dospělá osoba, ta musí podepsat prohlášení, že není v karanténě a neléčí se s infekčním onemocněním. Uspořádání stolů pro návštěvy bude v jedné řadě, u jednoho stolu budou sedět jen dvě osoby, vzdálenost mezi osobami v řadě musí být dva metry. Stoly budou vybaveny ochrannými a odnímatelnými zábranami z plexiskla.

Při návštěvách nebude možný fyzický kontakt mezi návštěvou a vězněnou osobou, stejně tak nebude možná konzumace jídla. Všichni účastníci návštěv budou povinni používat ochranné prostředky. Před a po ukončení návštěv se všechny návštěvní místnosti, čekárny, sociální zařízení a další prostory vydesinfikují.

Návštěvy se budou konat ve větraných prostorech, pokud to bude možné v prostorech otevřených. Plánování návštěv věznice budou provádět rovnoměrně na všechny dny v týdnu, pokud to jejich podmínky organizační dovolí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru