Softbalisté Beavers Chomutov zvládli vstup do sezóny a vedou tabulku
Petr Šesták na pálce. Foto: Beavers Chomutov
Chomutov

Chomutov - Softbalistům Beavers Chomutov se podařil začátek sezóny. Z prvních 8 zápasů jich vyhráli hned šest a po čtyřech odehraných kolech se dostali do popředí extraligové tabulky. Naposledy si o víkendu dvakrát poradili s obhájcem titulu Žraloci Ledenice.

Chomutovští rekonstruují svůj svatostánek u základní školy Akademika Heyrovského, své první domácí zápasy proto odehráli v kadaňském azylu. Ani to jim ale nezabránilo, aby vyhráli hned šest z prvních osmi zápasů.

„Začátek sezóny nás opravdu zastihl v dobré formě. Daří se nám především na pálce, kde se hodně hráčů zlepšilo. Pochvalu si ale zaslouží i naši nadhazovači,“ říká kouč Beaver Jan Řápek. Naposledy se chomutovští softbalisté střetli s loňskými finalisty. S loni stříbrnými Locos Břeclav se Beavers rozešli nerozhodně – první zápas vyhráli 10:0, v tom druhém ale prohráli 1:2.

Úspěšnější byli v neděli proti mistrovským Žralokům z Ledenic, nad kterými slavili po dvou napínavých a vyrovnaných zápasech důležité výhry 5:4 a 8:7. „V obou zápasech jsme prohrávali, ale podařilo s nám to otočit. O to jsou výhry ještě cennější,“ dodává.

Letošní sezónu stejně jako mnoho jiných sportů ovlivnila pandemie koronaviru – softbalisté proto odehrají o poznání kratší základní část, po které bude ještě následovat nástavba nejlepších šesti týmů, do vyřazovacích bojů o medaile pak postoupí jen nejlepší čtyřka.

A takový je i cíl Beavers, kteří loni skončili na nepopulárním čtvrtém místě. „Loni nám placka unikla. Takže letos ji chceme o to víc. K tomuto cíli je cesta ještě cesta dlouhá. Vykročili jsme ale rozhodně správnou cestou.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru