Vykradli mě, škoda je 900 tisíc, zkoušel muž na pojišťovnu. Šlo o podvod!
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Vyšetřovatel chomutovské policie zahájil trestní stíhání 39letého muže, který se měl pokusit o pojistný podvod.

V roce 2019 dotyčný oznámil na obvodní oddělení policie v Jirkově krádež věcí z bytu v ulici Ervěnická. "Mělo se jednat o různé vybavení domácnosti včetně elektroniky, ale i oblečení, kola, zlaté šperky a podobně. Oznamovatel si škodu na údajně odcizených věcech vyčíslil na částku přesahující 900 tisíc korun. Vyplacení této částky měl zmíněný Jirkovan požadovat také po pojišťovně, u které měl předmětný byt pojištěn," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Jirkovští policisté však šetřením zjistili, že oznámená krádež měla být pouze smyšlená za účelem získání peněz z pojistky, a že k ní tedy vůbec nedošlo. Pojistné plnění pojišťovna nevyplatila, avšak pokud by k výplatě došlo, jednalo by se vzhledem k parametrům pojistné smlouvy o částku 400 tisíc korun.

Muž tak k žádným penězům nepřišel, místo toho nyní čelí obvinění z trestného činu podvodu. "Pokud by byla jeho vina u soudu prokázána, hrozí mu s ohledem na škodu, kterou svým jednáním mohl způsobit, v krajním případě až pětiletý trest odnětí svobody," uzavřela policejní mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru