Jabloň, hrušeň, třešeň i dub. V Jirkově skončila výsadba stromů na horních sídlištích
Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - V těchto dnech skončila první etapa výsadby v rámci revitalizace zeleně na horních sídlištích v Jirkově.

„Po nepříliš vítané fázi kácení se obyvatelé mohou těšit z nových mladých výsadeb. V ulicích Mládežnická, Školní a Na Borku tak mohou zahlédnout dřeviny druhu hrušeň obecná, třešeň, okrasná jabloň, javor babyka, dub letní i jiné,“ přibližuje referentka životního prostředí Barbora Blechová. Z keřových porostů byl vysázen ptačí zob, habr obecný, muchovník či pámelník.

Trvalkové záhony, jež zahrnují třeba hvězdnici, kosatec, pryšec mnohobarvý, rožec plstnatý či devaterník, budou krášlit okolí budovy ZŠ Krušnohorská.

V příštím roce začne druhá etapa týkající se ulic Gen. Svobody, Krušnohorská, Pionýrů, K. Marxe a Školní (2. část). Ani tady se město nevyhne kácení poškozených, zdravotně závadných či přehuštěných výsadeb dřevin, jejichž životnost je podle certifikovaného arboristy do budoucna neperspektivní. Ve druhé etapě bude ošetřeno 243 stávajících dřevin a vysázeno 173 nových dřevin. Výjimkou nebude ani výsadba keřů nebo založení nového travního porostu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru