Do restaurace v Chomutově se vloupal zloděj, zmizely věci za půl milionu!
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Škodu přesahující půl milionu měl podle chomutovských kriminalistů způsobit 49letý muž, který se v červenci vloupal do prostor restaurace v Chomutově.

Podle oznamovatele byly z objektu odcizeny různé hodnotné věci, například dřevěná plastika z 18. století v hodnotě přibližně 200 tisíc korun, nástěnné hodiny v hodnotě cca 70 tisíc anebo francouzská kresba v hodnotě kolem 30 tisíc. Dále z prostor zmizely značkové doutníky za více než 35 tisíc, značkový alkohol, drahé potraviny, káva apod. Pachatel si měl z místa odnést také nářadí, obklady a dlažby. Celkově měl v součtu napáchat škody v předběžné výši kolem 550 tisíc korun.

"Vyhodnocením stop a dalších důkazů policisté zjistili, že za krádeží by měl stát právě výše zmíněný Chomutovan. Tohoto muže kriminalisté dobře znají díky jeho trestní minulosti. Popsaného jednání se měl dotyčný dopustit přesto, že byl v roce 2016 odsouzen k tříletému vězení. Z toho byl propuštěn v červenci loňského roku," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

V uplynulém týdnu vyšetřovatel muže obvinil z trestného činu krádeže. Usnesení o zahájení trestního stíhání si obviněný převzal ve věznici. Tam mezitím nastoupil výkon trestu odnětí svobody, který mu byl uložen za předchozí majetkovou trestnou činnost. V případě odsouzení mu tentokrát hrozí až pětileté odnětí svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru