Chomutov pomáhá potřebným. Od nového roku může nově přispívat i finančními dary
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Od 1. ledna město Chomutov pomáhá nově povolenou veřejnou sbírkou, která má především humanitární a charitativní účel.

„Cílem sbírky s názvem CHOMUTOV POMÁHÁ je shromažďování prostředků pro následné poskytování finančních příspěvků na přímou pomoc osobám z Chomutovska,“ uvedl náměstek primátora David Dinda. Tato veřejná sbírka je určená pro obyvatele, které postihla živelná katastrofa či nenadálá událost a také pro osoby se zdravotním, mentálním a kombinovaným postižením.

Chomutov nepomáhá poprvé, v minulosti poskytovalo město z obdobné sbírky zdravotní a kompenzační pomůcky, které byly zapotřebí. Nyní umožňuje nová veřejná sbírka přímé poskytnutí finančního daru, což je pro obdarované osoby výrazně jednodušší. Vždy se bude jednat o účelový dar s příkazem, kdy obdarovaný musí prokázat, že účel pro který bude případný dar poskytnut, byl naplněn.

Krajský úřad sbírku osvědčil s tím, že sbírka může být zahájena k 1. lednu 2021. Sbírka je povolena na dobu neurčitou a každý rok bude podléhat vyúčtování.

Způsoby provádění veřejné sbírky:

  • shromažďováním příspěvků na předem vyhlášeném zvláštním bankovním účtu,
  • pokladničkami,
  • složením hotovosti do pokladny zřízené právnickou osobu.

Název banky a číslo bankovního účtu, na kterém jsou příspěvky shromažďovány:

UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s.; číslo účtu: 430430/2700

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru