Krádež kosmetiky může Jirkovana vyjít na osm let basy. Je nouzový stav
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Jirkov - Nechtěný „dárek“ si přímo na Štědrý den od policistů převzal 26letý muž z Jirkova. Obdržel totiž usnesení o zahájení trestního stíhání, kterým ho vyšetřovatel obvinil z trestného činu krádeže.

Večer před Štědrým dnem se měl mladý muž vydat do supermarketu v Jirkově a z regálů na prodejně odcizit dva kosmetické balíčky a náhradní hlavici k mopu, vše v celkové hodnotě přes 700 korun. Za zboží platit nemínil, a když bez jeho úhrady prošel pokladnami, zastavil ho pracovník ostrahy. „Nákup za pět prstů“ tak samozřejmě musel vrátit a následovalo zadržení přivolanými policisty.

"Po noci strávené v cele byl dotyčný Jirkovan vyšetřovatelem obviněn ze zmíněného trestného činu. Tento postup znal muž již z minulosti, za obdobné jednání byl totiž už dříve odsouzen, a to dokonce k desetiměsíčnímu trestu odnětí svobody. Z vězení byl propuštěn v říjnu roku 2019. Nyní mu hrozí, že by se tam mohl vrátit na mnohem delší dobu. Za krádež v době vyhlášeného nouzového stavu totiž podle zákona hrozí v krajním případě až osmiletý trest," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru