Iktové centrum nemocnice v Chomutově získalo nejvyšší ocenění v mezinárodním projektu
Nemocnice v Chomutově. Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Angels Initiative je mezinárodní projekt, jehož hlavním cílem je zvyšování počtu pacientů s cévní mozkovou příhodou léčených ve specializovaných centrech a optimalizace kvality léčby a péče.

Projekt je podpořen World Stroke Organisation (WSO) a European Stroke Organisation (ESO). V České republice oficiální záštitu převzala Cerebrovaskulární sekce České neurologické společnosti. Iktová centra Krajské zdravotní, a.s., v nemocnicích Chomutov a Teplice, v tomto projektu dosáhla nejvyššího hodnocení a získala Diamantový status.

V rámci projektu je sledováno 10 měřítek, která hodnotí úroveň procesů logistiky v rámci centra a kvalitu poskytované léčebné i ošetřovatelské péče. Jak časné zahájení specifické rekanalizační léčby, tak komplexní péče zaměřená na léčbu komorbidit a prevenci komplikací významně zvyšují šance na příznivý klinický stav. Podle míry, jakou jsou plněna jednotlivá měřítka, může nemocnice dosáhnout na některé ze tří pásem - zlaté, platinové a nejvyšší diamantové.

V ČR získalo nejvyšší stupeň 10 nemocnic, z toho 2 z Krajské zdravotní. Vysoká úroveň léčebné a ošetřovatelské péče o pacienty s cévní mozkovou příhodou byla ohodnocena Diamantovým statusem pro Iktové centrum Nemocnice Chomutov a Iktové centrum Nemocnice Teplice. Prestižní ocenění bylo oběma centrům uděleno v rámci světového kongresu, který se konal virtuálně na konci roku 2020.

Velké poděkování za tento mimořádný úspěch patří především lékařům a sestrám neurologických kolektivů obou iktových center za jejich skvělou a obětavou práci. Nelze opomenout ani kvalitní práci, kterou odvádí personál zdravotnické záchranné služby, radiologie, rehabilitace a dalších oborů, bez kterých se péče o pacienta s cévní mozkovou příhodou neobejde.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru