Chomutovan (28) se po krádeži v lékárně začal prát s ochrankou, na útěku zranil mladou dívku
ilustrační foto
Chomutov

Most, Chomutov - Mostecká policie koncem roku obvinila 28letého muže z Chomutova, který kradl v mosteckém obchodě. Tenkrát si měl do batohu ukrýt tři balení vonných perel za necelých 600 korun.

Při odchodu se spustil alarm a muž se dal na útěk. Pronásledoval ho zaměstnanec prodejny, který ho zadržel poblíž obchodního centra. Lup byl zajištěn a vrácen zpět poškozenému prodejci. Vyšetřovatel Chomutovana obvinil ze zločinu krádeže, neboť měl krást v době vyhlášeného nouzového stavu. Nekradl poprvé, již v minulosti byl potrestán a loni v létě se vrátil z vězení.

Vyšetřovatel podal tehdy státnímu zástupci podnět k návrhu na vazební stíhání několikrát soudně trestaného recidivisty a zadržel ho. Muž byl následně ze zadržení propuštěn a byl stíhán na svobodě.

I přesto kradl dál i letos. V jedné mostecké lékárně v odpoledních hodinách si měl v nestřeženém okamžiku ukrýt do bundy žvýkačky a sprej, vše v hodnotě 1 138 korun. Následně byl zadržen pracovníkem ostrahy, se kterým se začal prát a nakonec byl zpacifikován. Odcizené věci musel vrátit. Ty ale stihl v tak krátké době poškodit a tak nemohly být vráceny zpět do prodeje. Skončil na policii.

Jen o pár dnů později šel opět krást. Zamířil tentokrát do mosteckého obchodního centra a vybral si obchod s vínem a delikatesy. Tam si pod bundu měl schovat dva dárkové balíčky obsahující víno, čaje a čokolády. Muže ale viděla prodavačka prodejny a oslovila ho.

"Muž se dal na útěk a přitom porazil mladou dívku, které způsobil zatím přesně nezjištěné zranění. Běžel k východu objektu, kde ho zadrželi pracovníci tamní ostrahy a předali policii. Po obvinění vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k vazebnímu stíhání. Chomutovana nakonec soud do vazební věznice poslal. Za krádeže ho může soud potrestat až osmiletým pobytem za mřížemi," sdělila blíže policejní mluvčí Ludmila Světláková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru