UPOZORNĚNÍ: Obora na Červeném hrádku je pro návštěvníky uzavřena. Důvodů je hned několik
ilustrační foto
Chomutov

Červený Hrádek - Obora na Červeném Hrádku je od 15. do 28. února uzavřena pro veřejnost. O souhlas s dočasným zákazem vstupu do obory požádala město Lesní správa Litvínov, která území obhospodařuje.

Důvodů k uzavření uvádí litvínovská lesní správa hned několik. Tím hlavním je zajištění klidu pro vysoce gravidní spárkatou zvěř, kladení a odchov mláďat, zejména mufloní zvěře, ale i ostatních druhů chovaných v oboře. Dalšími důvody jsou stávající extrémní klimatické podmínky a nedodržování provozního řádu obory návštěvníky.

„Ti se mnohdy pohybují mimo asfaltové trasy, dokonce i s volně pobíhajícími psy, a to i ve večerních hodinách,“ vyjmenovává lesní správce Aleš Kilb. Zákaz vstupu se nevztahuje na vlastníky nemovitého majetku v oboře a jejich hospodářskou činnost, dále na výzkumné pracovníky a osoby vykonávající právo myslivosti na základě vydaných povolenek Lesy ČR.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru