V Jirkově pokračuje revitalizace horních sídlišť. K zemi půjdou nemocné stromy, nové se vysadí
Nutná prořezávka stromů. Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Obnova zeleně a revitalizace horních sídlišť se „přehoupla“ do druhé etapy. Dotýká se ulic Krušnohorská, Generála Svobody, K. Marxe a Pionýrů. Fáze obou etap jsou v podstatě stejné.

Proto se budou v období vegetačního klidu kácet dřeviny, které arboristé posoudili jako nevhodné. Jsou buď v přehuštěných výsadbách, a tedy do budoucna neperspektivní, nebo zdravotně závadné. To znamená, že mohou být zdrojem infekce, jsou napadené škůdci nebo suché.

Období do konce března bude také ve znamení pěstebních opatření. Ponechané dřeviny se ošetří odbornými řezy, které jim zajistí vhodnější podmínky pro budoucí existenci.

Ve druhé fázi etapy, která začne na podzim, dojde k výsadbě stromů a keřových porostů. Výsadba byla navržena tak, aby byly v co největší míře použity domácí dřeviny. Budou se sázet třeba borovice, javory, olše, habry, buky, duby či lípy. Z keřů například ptačí zob, muchovník, pámelník, půdokryvná růže. Projekt počítá i s následnou tříletou péčí, která zajistí zdárný růst a plnou funkčnost dřevin.

„K nové zeleni přibude i osmnáct laviček, dva stoly, odpadkový koš a stojan na jízdní kola,“ doplňuje místostarostka Dana Jurštaková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru