Rybáři, vyrazte na lov! Povodí Ohře snížilo průtok na řece pod Nechranicemi
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Nechranice - Letošní podmínky na vodní nádrži Nechranice umožňují vyjít vstříc rybářům a snížit průtok na Ohři pod Nechranicemi na zahájení rybářské sezóny na pstruhové vodě.

Průtok byl snížen dnes (v pátek 16. dubna) v 05:00 hodin na hodnotu 24 m3/s a poté se průtok zvýší v sobotu 17. dubna ve 22:00 hodin. Následně bude průtok postupně navyšován na cca 33 - 36 m3/s podle aktuální situace. Rozsah této manipulace Povodí Ohře kladně projednalo s Českým rybářským svazem.

Tradiční událostí sportovních rybářů, které Povodí Ohře napomáhá, je i zahájení rybářské sezony na pstruhové vodě pod vodní nádrží Nechranice. Po zimní přestávce tak vyrazí spousta vyznavačů rybaření k řece.

Po jarním tání sněhu nebo po vydatnějších deštích jsou průtoky vždy vyšší. Proto není pravidlem, že by Povodí Ohře mohlo odtok z nechranické nádrže omezit v každé situaci. „Při vyšších průtocích by rybáři mohli chytat pouze ze břehů, ale při snížených průtocích pak mohou rybařit i v samotné řece. Zmíněných 24 m3/s je prakticky na samé hranici, kdy je to na některých místech ještě možné,“ říká Jan Svejkovský, mluvčí Povodí Ohře.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru